Virallinen nimi Helmiahon Merikarhu, kutsutaan Jörö

rt suomenpienhevosori säkä 145cm, synt. 01.09.2017

koulupainotus, taso HeA

rekisterinumero VH17-018-1852

omistaa Satu VRL-12808, kasvattaja Helmiahon Suomenhevoset

Helmiahon Merikarhu

KTK-I 03/18

Champion arvonimi

myönnetty 10.02.2018

"Mielestäni jokaisella pitäisi olla elämässään oma Jörö-Jukka. Sen kanssa yhteiselo ei aina ole ruusuilla tanssimista, mutta yhteisymmärryksen löydyttyä sujuvat asiat kuin siivillä."

Aktiivisesti käytetty jalostukseen, kouluradoilla startannut, näyttelyistäkin menestystä niittänyt ja kaikin puolin vain hyvä hevonen. Tällainen neliraajainen asusti Kaunovaarassa, Pohjois-Karjalan maisemissa, jonne se oltiin ostettu jo nuorena. Se oli todella kiintynyt tallin isäntään, Mattiin, jonka perässä se olisi mennyt vaikka kuuhun silmälaput päässään, mutta muille ihmisille se näytti lähinnä sitruunaista naamaria. Kaunovaaran pistäessä pillejä pussiin koin, että tässä olisi meille uusi mahtava mahdollisuus opetella yhteiseloa yhdessä jo menestyneen orin kanssa. Kaavailin siitä opetusmestaria teinilleni, joka oli omien sanojensa mukaan jo kyllästynyt "tylsiin ja tavallisiin hevosiin"; ihan kuin sellaisia meiltä löytyisi. Niinpä hain orhiherran kotiin ja siinä osoittautui todella olevan meille jokaiselle jotakin; tyttärelle opettavainen ratsu, miehelle uusi paras ystävä sekä itselleni herkullista jalostusmateriaalia.

 

Merikarhu sai meille muuttaessaan aika nopeasti lempinimekseen Jörö. Se ei tuntunut lämpenevän ketään kohtaan ensimmäisen viikon aikana. Rutiinien löydyttyä ori valitsi omaksi ihmisekseen isännän, Matin. Siitä lähtien pikkuori oli isännän kanssa erottamaton. Hänen kanssaan ori viihtyy, rentoutuu ja tekee mielellään töitä. Muita se katsoo kulmien alta epäilevästi. Toki Jöröä pystyy käsittelemään kuka tahansa, mutta silloin sen kanssa joutuu ottamaan enemmän aikaa tuttujenkin asioiden kanssa. Matti saa Jörön vaikka kumartamaan kun pyytää nätisti, muut eivät sellaisiin temppuihin saa oria taipumaan mitenkään. Kaksikko onkin tuttu näky kentällä harjoittelemassa niin ratsuhommia kuin temppujakin.

Jörö on ratsuna melko tavallinen, se vaatii paljon ratsastajaltaan toimiakseen hyvin. Jos siltä jotain pyytää on oltava varma omista avuistaan, tehdä ne selviksi eikä häseltää. Ratsastajan ollessa epävarma sekoaa Jörön pakka kokonaan eikä se tiedä mitä tehdä. Silloin se tarjoaa vähän kaikkea. Selkeä ja yksinkertainen ratsastustyyli tuottaa parasta hedelmää Jörön tapauksessa. Aloittelevaa ratsastajaa ei Jörön satulaan pysty laittamaan muuta kuin talututtaessa. Orin oppiessa se alkaa ymmärtää hieman hankalampiakin ohjeita, mutta uuden oppiminen vie orilta paljon aikaa. Jöröltä löytyvät kivat askellajit, laukkatyöskentely on sille kaikista haastavinta. Ravi sillä on paras askellaji vaikka onkin aika ponimaista. Oppimishaasteista huolimatta Jörö työskentelee mieluusti ja kulkee omalla moottorilla hienosti.

© rukkanen

Sukutaulu

i Mielikuvitusystävä

sh vprt 150cm

ii Hullunkurinen

sh trt 156cm

ie Mielitietty

sh vprt 150cm

iii Hurjan Ystävä

iie Sirmakka

iei Ajanlaskija

ee Misteli

Kaamosvanilja

sph vkk 147cm

ei Hunajahyrrä

sh vkk 148cm

ee Kaamoskukka

sph vkk 147cm

eii Pikkutaateli

eie Taikamarja

eei Kuparivaras

eee Vaniliini

sukuselvitys tähän

Jälkikasvu

Helmiahon Merikarhu on jalostuskäytössä 1-polvisille suomen(pien)hevosille. Jörö periyttää kevyitä askellajeja sekä hyvää rakennetta.

♥ sph-o. Kaunon Meripihka synt. 20.12.2017  / e: Liljan Miniunelma
♥ sh-o.   Kaunon Merenkierä synt. 13.01.2018  / e: Lohkotar TIE KTK-II SV-I KV-I
♥ sph-o. Kaukaa Lähelle synt. 09.03.2018  / e: Kaunon Lupaus KTK-III
♥ sh-o.   Raitulan Marenki synt. 18.07.2018  / e: Moon Tomusokeri
♥ sh-o.   Hunajakummun Sokerikarhu synt. 13.09.2018  / e: Hukkapuron Sokerihiiri EV-II SV-I

♥ sh-o.   Kilvan Karletta synt. 01.06.2019  / e. Turmeltajan Pilvetta ktk-kelpoinen

Päiväkirja & valmennukset

ei tekstejä

Kilpailukalenteri

Porrastetut

Kouluratsastus taso 5/4
Tahti ja irtonaisuus 1268.66p
Kuuliaisuus ja luonne 1105.17p


Esteratsastus taso 3/-1 
Kenttäratsastus taso 0/-1

Näyttelymenestys

10.02.2018 - NJ / Huvitus 

 Suomenpienhevosorit - 3/12, irtoSERT

Hevosen kuvat © VRL-04373