top of page

Virallinen nimi Kisälli, kutsutaan Sälli

ruunikko suomenhevosori säkä 151cm, synt. 03.04.2014

estepainotus, taso 110cm, HeA

rekisterinumero VH15-018-0676

omistaa Satu VRL-12808, kasvattanut Mariella

Kisälli

ei meriittejä

"Sälli jolta ei vauhtia ja virtaa puutu. Yksi ensimmäisistä suomalaisistani, jonka kanssa on jo pitkä historia taustalla. Valtavan rakas ja hieno orhini, oikea kultakimpale. Ainakin minulle."

Rakastettava ruunikko oriherra on yksi ehdottomista mamman mussukoista. Se saa ruokansa ensimmäisenä, loimen niskaan ensimmäisenä, ja yleensä meikäläisen selkäänsä ensimmäisenä. En tiedä olenko hirveä kun sanon, etten kaikkea edes muista siitä miten ja miksi Kisälli meille päätyi, mutta sen verran ainakin jotta osaan siitä pääkohdat kertoa; viekas mutta omalla tavallaan lempeä katse yhdistettynä heiveröisiin kinttuihin ja kapeaan rakenteeseen, rakastuin siihen heti. Kisälli oli nuorempana varsin isokokoinen, mutta kun muut esikoululaiset kasvoivat, meidän herasilmä jämähti siihen kokoonsa ja kipusi juuri ja juuri yli 150 sentin. Se oli kyllä odotettavissa, sillä Sällin vanhemmat ovat myös varsin pienikokoisia ja taitaa lähisuvusta muutama piekkarikin löytyä. 

Onnekseni Sälli kuitenkin osoittautui hienoksi ratsuhevoseksi ja kasvatti mahtavan lihasmassan pienen juurakonsa ympärille. Se rakastaa esteitä nauttien päivittäin kaikesta kokemastaan. Hieno, hieno urheiluhevoseni josta loppujen lopuksi tuli kuin tulikin menestynyt katseidenkääntäjä.

 

Kisälli, tutummin Sälli on peruskiltti mutta varsin energinen kaveri. Enemmänkin yhden ihmisen hevonen, ja yllättäen ei olekaan se joka on ensimmäisenä rapsutuksia tai herkkuja vailla. Päinvastoin, Sälli ei niinkään välitä kaikesta huomiosta mutta on ikionnellinen mamman ehtiessä häntä silloin tällöin hellimään. Pienikokoinenhan se on, mutta omaa kyllä sitäkin suuremman egon... 
Nuorempana Sälli oli kova sähläri hoitotilanteissa, mutta päättäväisellä koulutuksella ja touhuilulla olemme tulleet pisteeseen josta sitä ei meinaa tunnistaa siksi samaksi hevoseksi, joka riekkui ja riuhtoi kun kiinni sidottiin. Sälliä saa harjailla ja puunata mistä vaan ja milloin vaan, varusteistakaan ei ori sanaakaan sano. Tosin turhia ei kannata jäädä häsäämään, vaan hoitaa orhi ripeästi ja reippaasti niin kaikki pysyvät tyytyväisinä.
Tallista ulos astuttaessa Sällin tehtävänä on kailottaa kaikelle kansalle olemassaolonsa, joka aamu vaikka piha onkin typötyhjä herran astellessa sinne ensimmäisenä. Lempitammansa spotatessaan myös innostuu pieneen tanssahteluun, mutta on hyvissä käsissä varsin miellyttävä - kunhan käsittelijä omaa tarpeeksi huumorintajua! Meille tullessaan mm. traileriin menemiseen kului tunteja, mutta nykyään se astelee sisään yksikseen kuin vanha tekijä. 

Sälli on varmasti yksi energisimmistä ratsuista meidän katon alla. Se on aina innoissaan lähdössä töihin ja se tuntuu myös satulaan. Vauhtia olisi vaikka muille jakaa, mutta Sällistä saa mielettömän mukavan ratsun kunhan jaksaa sen verran sitä työstää. Kun moottorin saa hyödynnettyä tekemiseen, ei turhaan säätämiseen, saa oriista irti vaikka mitä! 
Ruunikon käynti ei tosiaankaan ole sen vahvinta alaa, mutta ravi ja laukka ovat laadukkaita sekä myös mukavia istua. Sileällä Sälli taitaa helpon A:n asiat ja nyt kun ori on entänyt jo kisaeläkkeelle, on ollut aikaa keskittyä lisää koulupuoleen sekä treenailla uusia juttuja myös vaativalta tasolta. Hieno se on!
Jokainen osaa varmaan kuvitella, millainen on vauhdikas ja energinen suomenori syntynyt esteradoille... Sehän on aikasta menevä peli, sanotaanko! Ratsastajalta vaaditaan rohkeutta ja kenties pientä hurjapäisyyttäkin, sillä vauhdin hurma on taattu. Siitä huolimatta Sällin saa kyllä helposti kuuntelemaan myös ratsastajaansa esteradalla, ja se onkin mitä mahtavin kaveri pienikokoisena, näppäränä estehirmuna. Ei ole turhan herkkis mutta toimii parhaiten tasaisella kädellä ja enemmällä pohkeita. Kääntyy näppärästi ja omaa hauskan tavan heittää takajalkojaan sekä häntäänsä estettä ylittäessään.

Sälli on kaikin puolin mainio harraste- ja kisakaveri. Se syttyy radalla ja pistää aina kaiken peliin.

Sukutaulu

i Koston Hovieeri

sh rn 152cm

ii Tammelin Himskatti

sh trt 156cm

ii Maltaan Enneuni

sph rn 146cm

KTK-III

iii Mikkolan Väläys

iie Tammelin Hertta

iei Pahan Enne

iee Hurman Mallas

Joogin Kaunostelija

sh rt 152cm

KTK-IIi, erj-iii, sv-i

ei VIR MVA Ch Kahlitun Savumerkki

sph prt 144cm

KTK-II, KERJ-I, ERJ-I, SLA-I*, YLA3

ei Ainomieli

sh vprt 158cm

eii Sumun Vakooja

eie Vaniljainen Jälkivaikutus

eei Ainoa Oikia

eee Sini-Hetki

isälinja Koston Hovieeri - Tammelin Himskatti (2 polv)

emälinja Joogin Kainostelija - Ainomieli (2 polv)

iii 160cm säkäkorkeutta omaava Mikkolan Väläys oli vauhdikas kaveri. Hurjapään suosikkivaihtoehto! Rautias ori kilpaili hyvällä menestyksellä esteradoilla, aina 110cm korkeuteen asti, mutta 10 vuotiaana jalat alkoivat vaivata ja kisakentät jäivät taakse. Väläys eli koko elämänsä ja myös kilpaili samalla omistajalla, nuorella tytöllä, joka kasvoi ja oppi orin mukana. Parivaljakko oli peloton yhdessä, ja heidät tunnettiinkin hieman rämäpäisestä otteestaan radalla. Ähky vei oriin hengen tämän viimeisen laidunkesän jälkeen, kunnioitettavassa iässä.

iie Tammelin Hertta on eläkepäiviään seurahevosena kotipihalla viettävä, läsipäinen rautias tamma. Hienosti menestystä niin koulu- kuin esteradoilla niittänyt suomenhevonen todellakin ansaitsee lomansa! Hertta omaa hienot liikkeet ja ketterän hyppytekniikan, joiden kanssa se liihotteli tulostaulukkojen kärkeen puoliveristen ohi. Suomenmestaruutta esteratsastuksessa kahdestikin juhlinut tamma varsoi kisakaudensa päätyttyä kolmesti, jättäen jälkeensä laadukkaita ja rehellisiä ratsuhevosia.

iei Pahan Enne polveutuu suurimmalta osalta ravihevosista, mutta on itse toiminut niin kärryjen edessä kuin satula selässäänkin. Enne oli raamikas musta ori, joka keräsi hyvät pisteet myös näyttelypuolella ja näin kantakirjattiin toisella palkinnolla. Tasaisen ja hyvän kisauran monessa lajissa saavuttanut ori oli tammanomistajien keskuudessa suosittu puheenaihe, mutta sen morsiamet valittiin tarkoin. Lopulta 8 varsaa jättänyt Enne periytti laadukasta ravia, kuuliaista luonnetta sekä tietenkin hyvää rakennettaan. Ori eli pitkän elämän ja päästettiin vihreimmille laitumille 27 vuoden hyvässä iässä.

iee Pahasta kesäihottumasta koko elämänsä kärsinyt, vaaleanrautias tamma Hurman Mallas kärsi myös monesta muusta asiasta valitettavan lyhyessä ja kurjassa elossaan. Se ei koskaan saanut ansaitsemaansa hyvää kotia, vaan joutui huonoihin käsiin heti kättelyssä. Mm. lannehalvaukseen sairastunut tamma kuoli vasta 9 vuoden iässä synnyttäessään ainokaista varsaansa, Enneunta, joka onneksi myytiin ja löysi itselleen sopivan omistajan. Mallas toimitti pihakoristeen virkaa ja liikkui laitumen ulkopuolella lähinnä vain maastolenkeillä.

eii Rautias pienikokoinen oriherra Sumun Vakooja on ehdottomasti hevonen parhaimmasta päästä. Se polveutuu toinen toistaan upeimmista urheiluhevosista ja on itsekin hieno esimerkki piekkarikokoisesta menestyjästä. Kilpailu-urallaan se starttasi monia kouluratoja, ensin helpoilla luokilla aloittaen päätyen loppujen lopuksi vaativa B-tasolle. Urallaan korkealle kohonnut ratsuori oli todella kysytty tammanomistajien keskuudessa mutta vain tarkoin valitut tammat pääsivät Vakoojalle vierailemaan. Ori periytti etenkin hienoja liikkeitä, hyvää kapasiteettia sekä erinomaista suomenhevosen luonnetta.

eie Vaniljainen Jälkivaikutus oli myös pienhevoskokoinen menestys. Se eli, kisasi ja treenasi elämänsä samoissa piireissä ja sen huomasi myös radalla - suorituksia arvostettiin mm. viimeistelyn ja tarkan ratsastuksen ansiosta. Parhaimmillaan ratsukko kilpaili 110cm tasolla hyvällä menestyksellä. Tamma tunnetaan monen menestyneen esteratsun emänä ja periytti vahvasti kuuliaista luonnettaan, hienoja liikkeitä sekä runkoa ja kapasiteettia radoille.

eei. Suomenhevostamma Ainoa Oikia tulee ihanista, vanhoista sukulinjoista. 160cm korkea rautias osaa olla luonteeltaan itsepäinen ja orimainen, mutta oikeissa käsissä hauska kaveri niin rentoiluun kuin kisailuunkin, ihan tosissaan. Oikia joutui nuorempana valitettavaan omistajanvaihdos-kierteeseen, mutta löysi lopulta itselleen hyvän loppuelämän kodin eläinrakkaan perheen luota, jotka varmasti pitävät oriista hyvää huolta sen eläkepäivien ajan. Rautias kilpaili välillä aktiivisesti ja välillä epäaktiivisesti niin koulu- kuin esteratsastuksessakin ja jätti jälkeensä kaksi tammavarsaa.

eee. Rautias liinaharja Sini-Hetki oli varmasti yksi rauhallisimmista hevosista mitä maa päällään on kantanut. Sen kanssa sai touhuta mitä vain, viedä minne vain ja kuka tahansa myös pärjäsi sen kanssa. Niin kiltti ja nöyrä se oli, kaikissa tilanteissa. Tamman kanssa keskityttiinkin kaikkeen muuhun kuin hiki päässä maailman kiertämiseen, ainakaan kilpailujen merkeissä. Se toimi mm. terapiaratsuna, niin sanottuna kummihevosena, lasten opetusmestarina sekä aikuisten lempiratsuna. Tamma lopetettiin vanhuuden tuomiin vaivoihin lähes 30 vuoden iässä. Ainomieli jäi sen ainoaksi varsaksi.

Jälkikasvu

Kisälli on tarjolla jalostukseen myös ulkopuolisille, 2-polvisille suomen(pien)hevostammoille. Ori periyttää hyvää työmotivaatiota ja hyppytekniikkaa.

  sh-t. Sadan Hirmuhallitsija  s. 21.06.2016  e. Hirmukiero  om. VRL-13369

♥  sph-o. Riemu Keisarinna  s. 08.07.2016 e. Petäjän Riemuriina  om. VRL-12808  EV-II, SV-II

  sh-t. Kilvan Vislausmestari  s. 30.09.2019   e. Tiilikan Vinkaus  om. VRL-14657

Päiväkirja & valmennukset

26.06.2017 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja

Juuri yllättäneen sateen vuoksi raahasin Sällin maneesiin sileän treeniin. Oriherra on jo iän myötä hieman rauhoittunut, ja nykyään se onkin ehdottomasti miellyttävämpi ratsastaa ja treenailla sileälläkin.

Alkulämmittelyjen jälkeen ryhdyimme työstämään ensin pitkiä, rentoja taivutuksia ja sen jälkeen avoja ja sulkuja pieniä pätkiä kerrallaan. Sälli tuntui mukavan vetreältä, mutta hetki täytyi keskustella vauhdista ja liikkeen temmosta. Oriin käynti ei tapansa mukaan ihmetyttänyt, mutta kun olimme työstäneet tarpeeksi sain Sällistä sairaan makeita liikkeitä ravissa ja laukassa! Tehtiin laukkavoltteja ja -vaihtoja, Sälli teki kyllä mielellään töitä ja oli mukava ratsastaa.

Nyt kun Sällin ja miserynkin kisakausi on käyty läpi, on oriin kisaeläkkeen aika. Treenaillaan ja pidetään hauskaa kotona, toivottavasti saataisiin muutama tammakin vielä vierahille lähitulevaisuudessa!

 

15.07.2016 Estevalmennus, valmentanut Ilse (VRL-13485)

Kisälli ja Satu verkkasivat innokkaasti kentällä saapuessani paikalle rakentamaan esteitä. Kasatessani rataa ehdin katsella Sällin menoa ja ihastelin sen energisyyttä ja nauroimme Sadun kanssa sille, kuinka ori hörisi iloisesti ravatessaan esteiden ohi. Saatuani pystyyn kolme okseria ja kaksi pystyä kera etupuomien, maltoimme aloittaa. Ratsukko sai ensin harjoitella pidätteitä erillisellä esteellä huomatessani, kuinka Sälli melkeinpä riehaantui hypätessään. Tarkoituksena oli saada Sälli tajuamaan, ettei se saa kiitää esteeltä esteelle ja että sen täytyy kuunnella Satua. Alkuun herra ei millään olisi malttanut, mutta jo parin toiston jälkeen se ymmärsi jujun. Lyhyen käyntitauon jälkeen kaksikko sai kokeilla kynsiään radalla. Ensimmäisillä esteillä Sälli jo unohti edellisen harjoituksen idean ja Satu päästi parikin kovaa sanaa ilmoille, mutta parin välivoltin kautta Kisälli malttoi hidastaa vauhtiaan ja jopa kääntyä juuri kun sitä siltä pyydettiin! Nostin esteiden korkeutta parilla kymmenellä sentillä Sadun ja itseni molempien halutessa Sällille vähän lisää haastetta. Oriita ei esteiden korotuskaan juuri hidastanut, eikä valmennuksen kestokaan sitä paljoa väsyttänyt. Pidimme väliin hieman pidemmän tauon ja sain samalla siirreltyä esteitä uuteen muodostelmaan, jossa ratsukko pääsisi harjoittelemaan vielä tiukkojakin kääntymisiä. Loivan Z-kirjaimen muotoisella radalla esteet olivat astetta pienempiä, sillä tällä kertaa hyvä hyppy ei ollut kaikkein tärkein. Päästyään vauhtiin Sälli oli taas kerran hieman hankala hallittava, mutta pudotettuaan kolmen esteen puomit Satu skarppasi kovasti, eikä antanut oriin hypätä, jos lähestyminen oli vino. Loppua kohden hyppääminen näytti jo sujuvalta ja Sälli jopa kääntyi oikeassa kohtaa, eikä suurempia ongelmia ollut. Jätin kaksikon kävelemään loppukäyntejä kaksistaan kentälle hyvissä mielin!

17.09.2016 Estevalmennus, valmentanut Roxana

Satu tuli Dragon Age Estaten ratsastushalliin suorastaan lumoavan suomenhevosen kanssa. Maneesin peilit suorastaan välkkyi ja herasilmäinen komistus ryösti sydämeni.
"Nyt tiedän sulhon suokkitammalleni, älä vaan ruunaa sitä hetkeen", Nauroin ääneen. Ruunikko pörisi lempeästi uusille tuttavuuksille ja käveli reippaasti Sadun alla alkukäynneissä. Aloin kokoamaan pientä esterataa ratsukolle. Kävelyn jälkeen ratsukko otti kevyttä ravia maapuomeilla ja pyysin Satua olemaan kokoajan kevyessä istunnassa. Sälli niminen ruunikko puski itseään etupainoisena alas, joten neuvoin Satua tekemään paljon siirtymisiä ja temmon muutoksia sekä pitämään hevosen lyhyenä kevyestä istunnasta huolimatta.
"Älä kuitenkaan hae kuolain tuntumalle, vaan nenä ylös ja katse pitkälle eteen kummallekkin!", Neuvoin ääntä korottaen ja pian otettiin laukkaa. Ratsukko tuli laukassa puomikasoja.
"Nyrkit ylös, nenä ylös, katse ja yli, pohje lähellä", Neuvoin ja katselin ratsukon työnskentelyä. Korotin maapuomikasoista pieniä ristikoita, joita alettiin hyppäämään.
"Suora linja, katse, pohje lähellä", Neuvoin, kun Sälli kuumui ja meni kuin humalainen kastemato.
"Pidä suorassa ja ratsasta tiet sekä kulmat huolella", Neuvoin kädet ristissä ja seurasin toisten menoa kuin haukka. Korotin estelinjoja 60 cm ja toisella pitkällä sivulla oli kaarevalla linjalla kolme estettä ja toisella kolmen esteen suora. Suoralle tuli ensin kolme askelta ja viimeiseen väliin ei ollenkaan laukka askeleita. Sälli alkoi suorastaan kuumua ja puski eteenpäin.
"Pidätä ennen esteitä, pohje lähellä ja käännä ulkoavuilla. Siellä kaarevalla linjalla vaihtuu joka kerta laukka", Neuvoin. Laukat vaihtuivat esteiden päällä hienosti ja kuumimisesta huolimatta Sälli oli avuilla enemmän, vaikka tahti oli hurjaa. Suorilla linjoilla pyysin Satua kiinnittämään loppuun ratsastamiseen tarkuutta ja pitämään hevosen suorana koko linjan ajan sekä pitämään temmon samalla.
Esteiden korkeus kasvoi 80 cm ja Sälli havahtui pukittelemaan laukassa.
"Nenä ylös ja eteenpäin!", Huusin, kun pukittelu yltyi rajuksi. Satu pysyi hyvin kyydissä ja otti hevosen takaisin alleen. Sälli puuskutti eteenpäin komeasti ja hyppäsi reilulla ilmavaralla. Ratsukolla oli hyvä tempo laukassa, mutta Satu sai enemmän ratsastaa hevostaan lyhyemmäksi.
"Tuolla mitalla ei mahduta sarjojen väliin", Nauroin, kun sarjalla Sälli jouti harppaamaan esteiden ylitse, että Satu ei pysynyt hypyissä mukana. Hevonen avuille, nenä ylös ja eteenpäin.
Esteet olivat suunnilleen 100 cm ja hevonen kävi yhä kuumana. Hetken ravailun jälkeen ja radan muunneltua pyysin heitä tulemaan molempien sivujen kaarevat linjat. Keksimmäiset esteet olivat 110 cm ja päätyesteet 100 cm.
"Muista vaihtaa laukka ja tee ympyrä, jos lähestyminen tulee huonosti", Kehotin ja ratsukko alkoi työstää rataa. Hevonen mahtui hyvin esteiden väliin, mutta kaahailun vuoksi Satu joutui tekemään useamman ympyrän ennen toista sarjaa. Sadun piti pidättää ja koota hevonen esteen päällä, jotta pystyi tulemaan sarjan ilman ympyröitä. Kisoissa ylimääräiset voltit ja ympyrät olivat virhepisteitä, mutta valmennuksessa se ei niin haitannut. Hyppääminen jatkui tovin verran ja Sälli oli oikein potentiaalinen suomenhevonen esteradoille, jopa komea sellainen! Kun rata alkoi sujua ja kaksikon yhteistyö pysyi yllä, annoin kaksikolle luvan siirtyä loppuverryttelyyn.
"Ylä vielä puomeja, hellitä ohjasta ja rauuuhoita", Neuvoin, kun Sälli puski eteenpäin kuin viimistä päivää. Kun hevonen alkoi olla paremmalla kuolain tuntumalla ja rentoutunut, Satu siirsi hevosen käyntiin ja antoi vapaat ohjat. Hienosti sujui estevalmennus!

Kilpailukalenteri

Näyttelymenestys​

08.06.2016 NJ Marcius, Suomenhevosorit, tuom. Jannica : irtoSERT

22.12.2016 VSN Turmeltaja, Suomenhevosorit tuom. dookie : 7/11

ERJ:n alaisia sijoituksia 73 kpl

07.04.2015 Thrillium, 110cm : 4/50

08.05.2015 Harlakka, 110cm : 3/29

12.05.2015 Millan Kilpatalli, 110cm : 3/25

09.07.2015 Mörkövaara, 110cm : 2/30

28.07.2015 Reiter, 110cm : 5/30

24.08.2015 Reiter, 110cm : 5/30

09.08.2015 Koskimäki, 110cm : 3/30

08.02.2016 Marrasvaara, 110cm : 4/30

09.02.2016 Marrasvaara, 110cm : 3/30

13.02.2016 Marrasvaara, 110cm : 1/30

10.05.2016 Edelsten Ponies, 110cm : 2/30

12.05.2016 Edelsten Ponies, 110cm : 5/30

12.05.2016 Edelsten Ponies, 110cm : 4/30

15.05.2016 Edelsten Ponies, 110cm : 4/30

16.05.2016 Edelsten Ponies, 110cm : 4/30

17.06.2016 Március, 110cm - 5/40

17.06.2016 Március, 110cm - 2/40

19.06.2016 Március, 110cm - 2/40

20.06.2016 Március, 110cm - 6/40

23.06.2016 Március, 110cm - 4/40

25.06.2016 Március, 110cm - 4/40

25.06.2016 Március, 110cm - 1/40

26.06.2016 Március, 110cm - 5/40

01.07.2016 Mörkövaara, 110cm - 5/30

02.07.2016 Mörkövaara, 110cm - 5/30

03.07.2016 Mörkövaara, 110cm - 3/30

09.07.2016 Mörkövaara, 110cm - 4/30

17.07.2016 Bellgrove, 110cm - 2/30

23.07.2016 Bellgrove, 110cm - 2/30

16.03.2017 Teufel Warmbloods, 110cm - 3/24

18.03.2017 Teufel Warmbloods, 110cm - 4/24

19.03.2017 Teufel Warmbloods, 110cm - 1/24

19.03.2017 Teufel Warmbloods, 110cm - 3/24

20.03.2017 Teufel Warmbloods, 110cm - 2/24

23.03.2017 Teufel Warmbloods, 110cm - 2/24

01.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 3/30

04.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 1/30

06.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 5/30

07.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 5/30

07.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 3/30

10.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 5/30

11.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 4/30

15.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 2/30

15.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 4/30

17.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 4/30

18.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 3/30

19.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 1/30

20.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 2/30

20.04.2017 Hukkapuro, 110cm - 1/30

27.05.2017 kutsu, 110cm (4/30)  
20.05.2017 kutsu, 110cm (2/30)  
14.05.2017 kutsu, 110cm (3/30)  
11.05.2017 kutsu, 110cm (3/30)  
06.05.2017 kutsu, 110cm (5/30)  
03.05.2017 kutsu, 110cm (3/30)  
02.05.2017 kutsu, 110cm (2/30)  
27.04.2017 kutsu, 100cm (2/30) 
25.04.2017 kutsu, 100cm (4/30) 
16.04.2017 kutsu, 100cm (3/30) 
16.04.2017 kutsu, 110cm (1/30) 
15.04.2017 kutsu, 110cm (3/30) 
11.04.2017 kutsu, 100cm (5/30) 
07.04.2017 kutsu, 110cm (1/30) 
02.04.2017 kutsu, 110cm (1/30) 
23.03.2017 kutsu, 110cm (4/30) 
17.03.2017 kutsu, 100cm (6/100) 
14.03.2017 kutsu, 100cm (8/100) 
10.03.2017 kutsu, 100cm (1/30) 
08.03.2017 kutsu, 100cm (5/30) 
07.03.2017 kutsu, 100cm (1/30) 
06.03.2017 kutsu, 100cm (4/30) 
04.03.2017 kutsu, 100cm (5/30) 

KRJ:n alaisia sijoituksia 4 kpl

02.11.2014  Verner, HeA - 1/30

04.11.2014  Verner, HeA - 1/30

22.11.2014 Taikakuun Kartano, HeA - 5/50

28.11.2014  Funnel, HeA - 1/30

ratsastuskuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

pää- & rakennekuva © VRL-04373

bottom of page