virtuaalihevonen!

 

 

KTK-III

20.04.2016 Hevosten kantakirjatilaisuudessa

(16 + 16 + 18 + 17 = 67p.) KTK-III

"Vaikka  Fifi onkin mammalle aina täydellinen ja ykkösen arvoinen, olen tyytyväinen kantakirjauksen kolmanteen palkintoon."

 

 

KWPN-III

31.07.2015 Hollanninpuoliveristen laatuarvostelutilaisuudessa

(4 + 4 + 40 + 4 + 0 + 15 = 67p.) KWPN III

"Parempaa palkintoa lähdettiin hakemaan, mutta ei orista voi olla kuin ylpeä. Tavoitteemme onkin mennä uusimaan laatuarvostelu, kun jälkeläisiä on saatu lisää."

Virallinen nimi Full of Hope

Kutsutaan Fifi

Syntynyt 02.04.2008, 7-vuotias

Rotu Hollanninpuoliverinen KWPN

Sukupuoli ori

Väri tummanruunikko

Säkäkorkeus 168cm

Rekisteri VH15-012-0028

Painotus yleispainotus

Koulutus Int I, re 150cm, vaikea valjakko, CIC4

Omistaa Satu, VRL-12808

Kotitalli Satanen

Kasvattaja Antsu, VRL-9509

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Luonnekuvaus

Fifi on viekas ja energinen herra, joka keksii kaikenlaista viihdykettä hoitajilleen. Se on taluttaessa reipas ja saattaa olla kovastikin tammojen perään. Ori on kuitenkin pohjimmiltaan nöyrä ja kuuliainen, eikä se harrasta karkailua. Fifi tykkää olla pihalla tarhassa/laitumella pitkiä päiviä ja hermostuu helposti, jos joutuu seisomaan kauan karsinassaan.

 

Fifi hoidetaan aina käytävällä/paikassa, jossa sen pystyy laittamaan kiinni molemmin puolin. Orilla on tapana testata rajojaan uusien hoitajien – ja aina välillä myös niitä tutuimpienkin hoitajien – kanssa. Ori antaa koskea kaikkialle, mutta ei pidä siitä, jos liikaa pyörii pään ympärillä. Kuten tyypillisesti kaikki orit, myös Fifi näykkäisee helposti, mikäli sen kaulan alta kuljetaan. Muutoin herra osaa pitää hampaansa kurissa ja myös jalkansa maassa. Suitsiessa ottaa kuolaimet hyvin vastaan ja malttaa pitää päätään paikoillaan ihan hyvin. Satuloidessa vaikein kohta on vyön kiristys, sillä tämä herra osaa pullistelun salat!

 

Ratsaille noustessa ori ei jaksa kovin kauaa seisoa paikallaan – säädä siis jalustimet ja kiristä vyö jo mieluusti tallissa! Fifi liikkuu hyvin omilla jaloilla eteenpäin. Sillä on kaunis ravi, jossa on helppo istua ja sitä pystyy lyhentämään ja pidentämään helposti. Laukkaa ori pyörittää hyvin, mutta ratsastajalta vaaditaan aika paljon töitä, että laukka pysyy hyvänä. Ori ei ole äärimmäisen herkkä pohkeelle mutta on silti ratsastettavissa hyvinkin pienillä avuilla. Fifi ei ole aloittelijoiden ratsu, sillä orilla on usein tapana testata ratsastajaansa, eikä pukittelu ole  uutta tutunkaan ratsastajan kanssa. Kehitystä on kuitenkin tullut paljon, kiitos kaikkien valmennuksien ja treenien. Pukkien määrä on vähentynyt mutta silti Fifi tykkää joskus osoittaa niillä mieltään.

 

Esteillä Fifi on energinen ja usein myös todella innostunut. Pienemmillä esteillä ensimmäiset hypyt voivat olla suuria, mutta hyvin helposti ori kyllästyy niihin ja lakkaa nostelemasta kunnolla jalkojaan. Fifillä on myös tapana hätäillä askeleiden kanssa ennen estettä, jonka johdosta hyppy lähtee usein huonosta kohtaa. Lähestymisiä on kuitenkin harjoiteltu paljon ja tilanne näyttää jo ihan hyvältä. Itseluottamuksen myötä hyppääminen on nykyään paljon helpompaa ja sujuvampaa.  Orilla on hyvä hyppytekniikka ja se pärjää hyvin isoimmillakin radoilla.

 

Maastossa Fifi käy mielellään joko kaverin kanssa tai yksikseen. Se on vähän säikky mutta varman ratsastajan kanssa heti rauhallisempi. Laukassa ori tykkäisi painella täysiä ja heittää pari ilopukkia perään mutta osaa myös kulkea nätisti, mikäli niin siltä vaaditaan. Ei ole maastossa kuitenkaa ihan aloittelijoiden ratsu. Maastoesteillä treenataan ja myös kisataan. Niillä Fifi tarvitsee paljon ratsastajan tukea ja apua – jos ratsastaja epäröi lähestyessä estettä, Fifi kieltää helposti. Vesiesteet eivät ole olleet ongelma tälle herralle ja myös uiminen sujuu! Ori on saanut hyvin itseluottamusta myös maastossa liikkumiseen ja turhat kiellotkin esteille ovat vähentyneet!

 

Lastaaminen onnistuu ongelmitta Fifin kanssa. Vieraiden hevosten ympärillä saattaa olla alkuun vähän vaikeampi ratsastaa, mutta hyvin nopeasti ori osaa rentoutua ja keskittyä työntekoon. On nähnyt paljon erilaisia talleja sekä kisapaikkoja, joten jättää pelleilyn vähemmälle. Klipatessa ei tarvitse rauhoittaa mutta pumpulitukot korvissa auttaa paljon! Kengittäessä ei ole törmätty ongelmiin. Ori on aina käyttäytynyt nätisti ja saanut paljon kehuja kengittäjiltä.

Sukutaulu

i. Full of Spirit EVM

ii. Ocean's Twelve EVM

 

ie. Madame Princilla EVM

iii. tuntematon ori

iie. tuntematon tamma

 

iei. tuntematon ori

iee. tuntematon tamma

e. Hope is Here EVM

ei. Cadillac EVM

 

ee. Vegancia EVM

eii. tuntematon ori

eie. tuntematon tamma

 

eei. tuntematon ori

eee. tuntematon tamma

Fifin isä FULL OF SPIRIT, tutummin Olli, on hevosori, jonka sydän oli täyttä kultaa. Se on nöyrä ihmisiä kohtaan ja harvoin tekee mitään kiellettyä. Nuorena ori oli hyvinkin tulinen ja peloton esteratsu ja koulua tuupatessa rauhallinen ja välillä jopa täysin laiska ja vetelä. Iän myötä ori on kuitenkin rauhoittunut paljon. Kärryjen kanssa Olli ei ole tullut ikinä toimeen, joten valjakkoajoa ei pystytä harrastamaan. Kisaratoja Olli on nähnyt hyvin paljon ja on aina ollut rauhallinen kisakaveri. Nykyään Olli onkin nuoren tytön ratsuna Etelä-Suomessa ja tutustuttaa tyttöä kisakenttiin.

Fifin isänisä, OCEAN'S TWELVE eli Ossi, oli hyvin monipuolinen harrastehevonen. Ori toimi hyvin ratsuna sekä kärryjen edessä. Valjakkoa ei kuitenkaan koskaan kisattu, toisin kuin esteitä ja koulua. Ossi oli hieman hätäinen ja rauhaton hoitaessa ja ratsuna melko äkkipikainen. Ori ei pelännyt esteillä mitään ja välillä oli liiankin uhkarohkea sekä rehellinen – ja se myös kostautui. Yksissä treeneissä Ossi tuli esteelle huonosti ja kiellon sijaan ori yritti hypätä estettä. Voimat eivät kuitenkaan riittäneet tarpeeksi korkeaan hyppyyn ja ori kaatui puomien sekaan. Valitettavasti Ossin etujalka murtui monesta kohtaa ja ori jouduttiin lopettamaan. Ratsastaja selvisi ranteen murtumisella sekä mustelmilla.

Fifin isänemä MADAME PRINCILLA on kuvankaunis ruunikko tamma. Luonteeltaan Matami on kuitenkin melko perustamma. Se ei pidä liiasta huomiosta ja kertoo kyllä hyvin selvin merkein, mikäli jokin asia ärsyttää. Ratsastaessa ei pidä liiallisesta käskyttämisestä ja epätasaisen ratsastajan kanssa kieltäytyy usein työskentelemästä – ei ole vain yhtä kertaa, kun tamma on ottanut hatkat kesken treenien. Esteillä tamma loisti, se oli hyvin rohkea ja oma-aloitteinen hevonen. Kouluratsastuksesta tamma ei hirveästi perusta ja usein keksii jotain muuta puuhaa työskentelemisen sijaan. Tällä hetkellä Matami asustelee yksityistallilla ja viettää eläkepäiviään.

 

Fifin emä HOPE IS HERE on melko paljon kouluun painottuva ratsu. Se omaa upeat liikkeet ja on hyvin ketterä. Helmi on ratsuna hyvin miellyttämishaluinen sekä herkkä. Kouluratoja tamma kiertää paljon mutta estekisoissa tammaa on harvemmin nähty. Nykyään Helmi asustelee ratsastuskoululla toimien tuntihevosena jo kokeneimmille ratsastajille.

Fifin emänisä, CADILLAC, on reipas oripoika, joka kilpailee aktiivisesti valjakkoajoa. Jack on liikkeiltään hyvin ketterä ja kaunis. Ori toimii myös silloin tällöin ratsuna mutta ei kisaa missään lajissa. Ratsastaessa ori on tasainen ja herkkä. Toimii hyvin myös ääniavuilla, sekä kuolaimettomalla. Luonteeltaan Jack rento mutta omaa melko vahvan orileiman. Ori toimii kisa- ja siitoshevosena.

Emänemä VEGANCIA on siro ja rauhallinen hevonen. Se toimii ratsastuskoulussa osa-aikaisena tuntihevosena ja samalla kisaa kenttäratsastuksessa kansallisella tasolla. Ratsuna Ama on rauhallinen ja se osaa luistaa töiden teosta. Esteillä tamma on kuitenkin ihan eri maata. Se pitää hyppäämisestä ja on hyvin eteenpäin pyrkivä radoilla. Ama osaa hypätä hyvin ja onkin loistava opetusmestari.

Jälkeläiset

Fifi ottaa vastaan evm-sukuisia puoliveritammoja. Ori periyttää energisen sekä veikeän luonteen lisäksi komeaa rakennetta sekä hyvää kapasiteettia kilparadoille.

 

kwpn-t. Woretje Z (s. 01.03.2016) e. Worjenette

kwpn-t. Chanele Kiz (s. 02.05.2016) e. Chenell

holst-o. Full of Faith (s. 20.06.2016) e. Belamie

Kuvat © Hämelschenburg (luvalla!)

 

Ulkoasu © 2023 by Sarah Lane. Proudly created with Wix.com